понеділок, 17 грудня 2018 06:30

Міністр економіки Німеччини підтримує Північний потік-2

Міністр економіки Німеччини підтримує Північний потік-2
Німеччина не хоче відмовлятися від Північного потоку-2. Фото: РБК

Міністр економіки Німеччини Петер Альтмаєр заявив про те, що відмова від будівництва газопроводу Північний потік-2 не зменшить залежності від поставок газу з РФ.

У той же час, він наголосив на необхідності створення в Німеччині інфраструктури для отримання скрапленого газу, передає Радіо Свобода.

"Ми не зменшимо залежності від Росії тим, що підірвемо такий проект, як Північний потік-2, а потім будемо отримувати російський же газ з інших трубопроводів. Про більшу енергонезалежність можна говорити тільки тоді, коли ми, крім забезпечення довгострокової поставки газу, також створимо в Німеччині інфраструктуру для отримання скрапленого природного газу ", - заявив Альтмаєр.

Він також повідомив, що зараз "ведуться активні і не прості дискусії" щодо необхідності продовження транзиту газу через територію України після завершення будівництва Північного потоку-2.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міжнародник спрогнозував долю "Північного потоку-2"

Північний потік-2 - російський газопровід, який будує компанія Nord Stream 2 AG. Єдиним акціонером останньої є Газпром. Довжина газопроводу складе 1,2 тис. км, а загальна потужність з уже існуючим Північним потоком - 55 млрд куб. м газу.

Північний потік-2 проляже вздовж газопроводу Північний потік по дну Балтійського моря до німецького міста Грайфсваль, щоб мінімізувати прокачування газу через Україну.

Зараз ви читаєте новину «Міністр економіки Німеччини підтримує Північний потік-2». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути