вівторок, 30 квітня 2013 10:05

Мінфін США вперше за 6 років погасить частину держборгу

Мінфін США вперше за 6 років погасить частину держборгу
Бюджетна ситуація в США поліпшується. Фото: gold.ru

Міністерство фінансів США виплатить невелику частину держборгу вперше за шість років, погашення буде здійснене протягом другого кварталу 2013 року.

Про це йдеться в в повідомленні відомства.

За квітень-червень Мінфін США планує погасити держоблігації і казначейські ноти і векселі на чисту суму $35 млрд. На початку року очікувалося, що за цей період обсяги ринкових боргових зобов'язань уряду США зросте на $103 млрд.

Як зазначає The Wall Street Journal, подібне рішення - ознака поліпшення бюджетної ситуації в США в результаті зростання податкових надходжень і скорочення держвидатків. Однак перепочинок у збільшенні держборгу, швидше за все, виявиться тимчасовим.

"Погашення в цьому кварталі - перший з 2007 року - є символом відновлення бюджетної ситуації від жахливої ??через сумну до сталого поліпшення", - заявив виданню керівник відділу досліджень TD Securities Ерік Грін.

Другий квартал у США традиційно відрізняється сильними податковими надходженнями - в середині квітня завершується подача податкових декларацій. Однак у цей період в 2012 році Мінфін збільшив загальний обсяг боргових зобов'язань в обігу на $172 млрд.

Цього року зростання податкових доходів бюджету були забезпечені підвищенням зборів з найбільш забезпечених американців і скасуванням пільг з податку на фонд заробітної плати (де-факто - збільшення ставки на 2 процентних пункту).

Разом з тим у липні-вересні Мінфін США розраховує залучити $223 млрд чистими. Бюджетний дефіцит за поточний фінансовий рік, що завершується 30 вересня, як очікується, становитиме $845 млрд, що істотно менше негативного сальдо за попередні 4 роки, перевищувало щоразу $1 трлн.

За підсумками 26 квітня держборг США становив $16,718 трлн. За різними оцінками, ВВП США дорівнював $15,65 трлн в 2012 році.

Зараз ви читаєте новину «Мінфін США вперше за 6 років погасить частину держборгу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути