Ексклюзиви
вівторок, 28 квітня 2020 13:11

Мінфін знову почав продавати цінні папери

Мінфін знову почав продавати цінні папери
Міністерство фінансів України призначило на вівторок три аукціони з розміщення облігацій внутрішньої держпозики. Фото: ua.news

Міністерство фінансів України призначило на вівторок три аукціони з розміщення облігацій внутрішньої держпозики (ОВДП) – 3-місячних гривневих і 6- і 9-місячних доларових, йдеться в оголошенні на сайті відомства.

Як повідомлялося, останні аукціони з розміщення гривневих ОВДП Мінфін здійснив 3 березня, валютних – 24 березня.

На них середньозважена ставка розміщення 6-міс. гривневих паперів склала 9,9%, ставка відсікання - 10% річних, 3-міс. доларових - 3% річних.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заробітки впали наполовину: як українці ставляться до карантину

Два тижні тому Мінфін зазначав, що сформував достатній запас фінансової ліквідності, для того щоб комфортно пройти період несприятливої кон'юнктури на внутрішньому ринку капіталу, своєчасно і в повному обсязі виконуючи свої фінансові зобов'язання.

За час відсутності первинних аукціонів із розміщення гривневих ОВДП, ставку на яких Мінфін тримав на рівні до 10% річних, їхня прибутковість на вторинному ринку істотно зросла. Водночас останнім часом прибутковість потроху почала знижуватися. За кривою прибутковості на сайті Нацбанку за найкоротшими паперами вона становить до 15% річних із поступовим підвищенням до 16% за 3-річними і поступовим зниженням до 14% за 7-річними паперам.

Національний банк України на 28 квітня встановив курс долара на рівні 27,10 грн. Це на 4 коп. менше, ніж було вчора. Повідомляє сайт НБУ. Євро подорожчав на 8 коп. Коштує 29,41 грн. Курс російського рубля - 36 коп.

Зараз ви читаєте новину «Мінфін знову почав продавати цінні папери». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути