вівторок, 08 грудня 2020 10:56

Мінфін 2 місяці поспіль не фінансує незахищені видатки

Мінфін 2 місяці поспіль не фінансує незахищені видатки
У листопаді Міністерство фінансів відкрило асигнування на 77% від планового обсягу видатків. Фото: unsplash

У листопаді та грудні Міністерство фінансів припинило фінансувати незахищені статті бюджету через нестачу коштів.

Насамперед ідеться про капітальні видатки на ремонт, реконструкцію, будівництво, повідомляють у Центрі аналізу публічних фінансів та публічного врядування Київської школи економіки.

Захищені видатки, тобто заробітні плати працівників бюджетної сфери, пенсії, соціальні виплати, погашення боргів продовжують фінансувати з бюджету.

У даних Центру йдеться про те, що в листопаді Міністерство фінансів відкрило асигнування на 77% від планового обсягу видатків. При цьому не профінансувало незахищені статті при плані 18,6 млрд грн. Протягом листопада Держказначейство оплатило 12,6 млрд грн незахищених видатків. Оплати стосувались видатків, асигнування за якими було відкрито в попередні місяці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НБУ пояснив відмову від виходу на міжбанк

Для порівняння у листопаді 2019 року відкрили асигнувань на 101% захищених і на 75% незахищених видатків відповідно.

У грудні за тиждень Держказначейство відкрило асигнувань по захищеним видаткам на 66,5 млрд грн при місячному плані 94 млрд грн на місяць. При плані провести незахищені видатки на грудень у розмірі 12,9 млрд грн за 1-й тиждень грудня Мінфін не відкривав нових асигнувань за цим напрямком.

За цей тиждень Мінфін оплатив рахунки по незахищених видатках на 2,8 млрд грн. За даними Держказначейства, йдеться про фінансування асигнувань, відкритих раніше.

У листопаді 2020 року середній розмір допомоги по безробіттю становив 3580 грн. За підсумками місяця, серед українців налічувалось 408,8 тис. безробітних, з яких допомогу від держави отримувало 352,4 тис.

Зараз ви читаєте новину «Мінфін 2 місяці поспіль не фінансує незахищені видатки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути