середа, 14 серпня 2013 16:52

Міндоходів не побачило "торгової війни" на кордоні з Росією

Міндоходів не побачило "торгової війни" на кордоні з Росією
Усі митні пости Міндоходов працюють у штатному режимі. Фото: reporter-ua.com

Міністерство доходів і зборів заявило, що всі його митні пости працюють у штатному режимі і скупчення автомобілів з вантажами немає.

"Усі митні пости Міндоходов працюють у штатному режимі, якого-небудь скупчення машин не спостерігається", - сказано в повідомленні прес-служби відомства.

Нагадаємо, сьогодні раніше Федерація роботодавців України заявила, що Митна служба Російської Федерації з 14 серпня включила до переліку "ризикових" всіх без винятку українських імпортерів, що фактично на невизначений час блокувало поставку товарів з країни.

Згідно з повідомленням ФРУ, російська митниця піддає українські вантажі суцільний перевірці, включаючи вивантаження, перевантаження і завантаження їх назад в транспорт.

"Все це призводить до збільшення термінів простою вагонів та інших транспортних засобів, і, як наслідок, веде до подорожчання або зриву поставок товарів, псування продукції, підриває позиції українських товаровиробників на ринку РФ. При цьому російський ринок для багатьох українських підприємств є критично важливим" , - зазначили в ФРУ.

За підрахунками об'єднання, втрати України від описаних дій російської сторони можуть досягти, залежно від розвитку подій, до $2-2,5 млрд тільки в другому півріччі поточного року.

Зараз ви читаєте новину «Міндоходів не побачило "торгової війни" на кордоні з Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути