понеділок, 11 лютого 2013 11:01

Міндоходов надсилатиме електронні листи про відсутність боргу

Міндоходов надсилатиме електронні листи про відсутність боргу

Новий податковий сервіс дозволяє платникам податків оперативно отримати довідку про відсутність заборгованості перед бюджетом.

Для цього платнику необхідно надіслати електронну заявку в податкову, повідомила прес-служба Міністерства доходів і зборів.

У разі відсутності у заявника податкового боргу автоматично формується електронна довідка та направляється на його електронну адресу. За бажанням платника довідка може направлятися і в паперовому вигляді. Для цього йому потрібно звернутися до податкового органу, в якому він перебуває на обліку, з відповідною заявою. У ньому необхідно вказати нормативні підстави для видачі довідки.

Крім того, довідку про відсутність заборгованості можна отримати і в центрах обслуговування платників податків. Термін видачі довідки не перевищує п'яти робочих днів.

Фахівці Міндоходів електронний спосіб отримання довідок вважають більш перспективним і раціональним, оскільки він не вимагає витрачання часу на візит до податкової, спілкування з інспектором.

Форма довідки та заяви на її отримання затверджені відповідним наказом Міністерства фінансів.

Зараз ви читаєте новину «Міндоходов надсилатиме електронні листи про відсутність боргу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути