середа, 12 червня 2013 17:28

Міндоходів блокувало на пов'язаних з Web Money рахунках 60 мільйонів гривень

Міндоходів блокувало на пов'язаних з Web Money рахунках 60 мільйонів гривень
У Міндоходів заявили, що правила діяльності Web Money не узгоджені з НБУ. Фото: total-web.net

Міністерство доходів і зборів домоглося блокування на пов'язаних з компанією електронних платежів Web Money рахунках 60 млн грн.

Про це повідомили в центральному офісі по роботі з великими платниками податків міністерства.

"Співробітники Головного оперативного управління спільно з колегами Головного слідчого управління фінансових розслідувань Міністерства доходів і зборів виявили значні порушення в роботі ТОВ "Web Money Transfer" на території України", - йдеться в повідомленні центрального офісу.

У ньому наголошується, що нині на банківських рахунках підприємств, що входили до злочинну схему, заблоковано понад 60 млн грн.

/media/video/501909/1_501909.mp4

Крім того, Головне слідче управління встановило, що правила діяльності цієї платіжної системи не узгоджені з Національним банком України.

Як випливає з повідомлення, під час обшуків київському офісі компанії Web Money вилучено значну кількість комп'ютерної техніки, яка забезпечувала роботу платіжної системи і на якій зберігається інформація щодо діяльності цієї системи.

"Користувачами даної системи були інтернет-магазини, провайдери інформпослуг та фізичні особи, які намагалися приховати нелегальні фінансові операції", - наголошується в повідомленні.

Зараз слідчі дії тривають. Після їх завершення матеріали будуть передані до суду для прийняття рішення щодо організаторів злочинної схеми.

Як повідомлялося, представники Податкової служби 11 червня провели обшук у київському офісі компанії щодо здійснення електронних платежів WebMoney.

Низка ЗМІ опублікували інформацію про те, що обшук також проводився за місцем проживання деяких топ-менеджерів компанії.

Зараз ви читаєте новину «Міндоходів блокувало на пов'язаних з Web Money рахунках 60 мільйонів гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути