вівторок, 28 січня 2020 04:05

Милованов детально розповів про переваги "інвестиційної няні"

Милованов детально розповів про переваги "інвестиційної няні"
Милованов: "Інвестиціна няня" дозволить інвесторам укладати угоди із Кабміном. Фото: ТСН

Проєкт "інвестиційна няня" дозволить інвесторам укладати угоди із Кабміном, який представляє державу та може відповідати у міжнародних судах, якщо порушить умови договору.

"Інвестиційна няня – це буде конкретний менеджер, "опікун" інвестора. Уряд буде мати право заключати пряму угоду з інвестором від імені держави про певні умови. Ці умови можуть бути дуже різні: гарантії, наприклад, пропускної спроможності через порти чи податкові пільги", розповів міністр економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов в ефірі "Свобода слова" на ICTV.

За словами міністра, така пропозиція поширюється і на тих інвесторів, які до цього вкладали кошти в українську економіку. Для вирахування обсягів попередніх вливань будуть використовувати певні формули та коефіцієнти.

"Інвестиційна няня – це про право підписати угоду. Сьогодні закон не дозволяє робити Кабміну окрему угоду", – додав Милованов. Він порівняв такі угоди із тими, що уряд підписує із Міжнародним валютним фондом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зміни в Україні вигідні інвесторам і тут можна починати великі проекти - Ярославський в Давосі

Важливим пунктом для співпраці із великими інвесторами є можливість їм звертатись до міжнародних арбітражів для вирішення спорів.

На думку міністра, це допоможе уникнути проблеми недовіри до українського правосуддя.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що інвесторам, які приватизують одне з виставлених на продаж держпідприємств, купивши його за понад 10 млн доларів, держава надаватиме податкові канікули на 5 років.

Крім цього, Зеленський заявив, що з тими інвесторами, які вкладуть в Україні понад 100 млн доларів, держава укладатиме додаткові договори, відповідно до яких за кожним таким інвестором закріплять персонального радника.

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук повідомив, що Кабмін планує надавати персональних менеджерів ("інвестиційних нянь") не лише новим інвесторам, які вкладуть в економіку більше 100 мільйонів доларів, а й тим, які вже працюють в Україні, зокрема, і великим українським інвесторам.

Зараз ви читаєте новину «Милованов детально розповів про переваги "інвестиційної няні"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути