четвер, 31 травня 2012 17:03

Міллер розповів, як він хоче уберегти Європу від небезпечної України

Міллер розповів, як він хоче уберегти Європу від небезпечної України
Олексій Міллер: маємо ліквідувати "дійсно небезпечну залежність" від монопольного транзитера. Фото: sport-express.ua

Глава "Газпрому" Олексій Міллер на щорічних зборах учасників Європейського ділового конгресу найбільш чітко позиціонував роль газопроводів "Північний" і "Південний потік", які будує російська компанія.

За його словами, вони повинні позбавити Європу від "небезпечної залежності" транзиту російського газу через Україну, яка вже два рази блокувала постачання в ЄС.

Сенс здійснення великих інфраструктурних проектів - "Північний" і "Південний потік" - в забезпеченні надійних поставок в Європу.

Як зазначив Міллер, вони повинні ліквідувати "дійсно небезпечну залежність" від монопольного транзитера - України, яка в 2006 і 2009 роках перекривала доступ газу, що слідував на експорт з Росії на європейські ринки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Північний потік" забере 15% транзиту української ГТС - експерт

"Після вступу в дію нових газопроводів наш експорт знайде більш надійні маршрути доставки і, що важливо, додаткову гнучкість. Це дозволить значно збільшити безпеку постачання європейських споживачів природним газом, чому наша компанія надає найважливіше значення", - сказав глава "Газпрому".

Водночас, як додав Міллер, "раз і назавжди буде ліквідовано привід безпідставно покладати на "Газпром" відповідальність за наслідки чужих рішень, які обернулися блокуванням експортних поставок нашого газу".

Зараз ви читаєте новину «Міллер розповів, як він хоче уберегти Європу від небезпечної України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути