вівторок, 05 вересня 2017 12:21

Мігранти пересилають в Україну мільярди євро - глава МЗС Польщі

Мігранти пересилають в Україну мільярди євро - глава МЗС Польщі
Сотні тисяч українських мігрантів пересилають в Україну від 3 до 5 млрд євро. Фото: segodnya.ua

Сотні тисяч українських мігрантів пересилають в Україну від 3 до 5 млрд євро.

Про це заявив глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський, відповідаючи на закид про відмову Польщі приймати біженців у рамках квот ЄС, 4 вересня, повідомляє "Польське радіо".

За словами Ващиковського, торік Польща видала українцям понад 1,2 млн віз. А у першому півріччі 2017-го ця кількість становила вже понад 750 тис. віз, що дозволяють проживати та працювати у Польщі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія намагається налаштувати поляків проти українських робітників - аналітики США

"Понад мільйон українців живе, працює, заробляє, прирощує свій дохід, який відправляє в Україну. За підрахунками фінансових установ, від 3 до 5 мільярдів євро переводять в Україну родинам, бізнесу", - перерахував глава міністерства закордонних справ Польщі.

У неділю кандидат від Соціал-демократичної партії Німеччини у канцлери Мартін Шульц під час дебатів звинуватив Польщу та Угорщину у тому, що вони відмовляються приймати біженців у рамках квот ЄС. Німецький політик пригрозив фінансовими наслідками.

"Ми допомагаємо іммігрантам. А тому прошу пана Шульца (…) отримати більше інформації, ознайомитися з ситуацією і не використовувати фальшиві аргументи у внутрішніх, передвиборчих дискусіях у Німеччині", - заявив Ващиковський, закликавши до "справедливого підходу" із цього питання.

2017 року різко зріс відсоток відмов українцям в отриманні канадської візи.

"Ми зараз маємо катастрофічно великий відсоток відмов українцям у канадських візах. Критично великий відсоток відмов. Якщо торік кількість відмов зменшилася і дійшла до 24 відсотків, то цього року в першому кварталі ми мали 34 відсотки відмов", – сказав посол України в Канаді Андрій Шевченко.

Зараз ви читаєте новину «Мігранти пересилають в Україну мільярди євро - глава МЗС Польщі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути