Ексклюзиви
середа, 07 серпня 2019 11:49

Масштабна приватизація принесе Україні кілька десятків млрд грн - Мазепа

Масштабна приватизація принесе Україні кілька десятків млрд грн - Мазепа
Інвестиційний банкір Ігор Мазепа каже, що масштабна приватизація дозволить інвесторам раціонально оцінити, як використовувати той чи інший актив. Фото: MY.UA

Масштабна приватизація держкомпаній може принести бюджету України кілька десятків мільярдів гривень.

Про це заявив відомий інвестиційний банкір Ігор Мазепа.

"Україні потрібна масштабна приватизація, яка в перспективі наповнить її бюджет кількома десятками мільярдів гривень. Я не стану повторюватися, адже це вже розуміє навіть школяр - нашу державу не можна вважати ефективним власником.

Приватизація не тільки поліпшить інвестклімат, але і покаже, що нова українська влада готова не на словах, а на ділі боротися з корупцією. Адже до сьогоднішнього дня держактиви були досить популярною "розмінною монетою" в політичних іграх", - підкреслив Ігор Мазепа.

Експерт також зазначив, що деякі держактиви існують просто як реєстри на папері або знаходяться в жалюгідному стані. Саме масштабна приватизація дозволить інвесторам раціонально оцінити, як використовувати той чи інший актив (і чи можна це зробити). Крім того, нові власники колишніх державних підприємств будуть створювати нові робочі місця, розвивати український експорт. Розвиватимуть економіку країни.

Зараз ви читаєте новину «Масштабна приватизація принесе Україні кілька десятків млрд грн - Мазепа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути