пʼятниця, 11 жовтня 2019 16:07

"Маржа Холодова" подвоїть доходи тютюнового оптовика-монополіста "Тедіс Україна"

"Маржа Холодова" подвоїть доходи тютюнового оптовика-монополіста "Тедіс Україна"
Скандальна поправка №8 в законопроект №1049, прийнятий минулого тижня парламентом, збільшує доходи тютюнового оптовика з 3,5% до 7%.

Компанія "Тедіс Україна" може суттєво збільшити свій прибуток в разі підписання Президентом України законопроекту №1049.

Як свідчать джерела в сфері оптових і роздрібних продажів тютюнових виробів в Україні, на даний момент маржа компанії "Тедіс Україна" становить 3,5-4%.

У той же час, скандальна поправка №8 в законопроект №1049, прийнята 3 жовтня Комітетом Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики, а вже на наступний день - парламентом в цілому - збільшує маржу оптового тютюнового монополіста відразу вдвічі - до 7%.

Як раніше повідомляли ЗМІ, дана поправка насправді була ініційована заступником голови згаданого парламентського комітету Андрієм Холодовим, який також контролює мережу роздрібного продажу тютюнових виробів "Т-Кіоск".

За підрахунками експертів, дана поправка підніме ціни для населення на сигарети на 7-10 гривень. Загальна сума переплати складе до 300 млн. доларів на рік. При цьому значна сума переплати може залишитися у компанії-монополіста оптової торгівлі сигаретами - "Тедіс Україна".

Нагадаємо, що вчора, 10 жовтня 2019 року Антимонопольний комітет України оштрафував компанію "Тедіс Україна" на 3,4 млрд. грн.

Колишній державний уповноважений Антимонопольного комітету України Агія Загребельська заявила, що компанії "Тедіс Україна" загрожує примусовий поділ. Але навіть у разі поділу нові компанії зможуть, згідно з ухваленим законопроектом №1049, гарантувати собі маржу на рівні 7%.

Зараз ви читаєте новину «"Маржа Холодова" подвоїть доходи тютюнового оптовика-монополіста "Тедіс Україна"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути