Ексклюзиви
вівторок, 25 червня 2019 22:33

Максим Нефьодов переміг у конкурсі на голову митної служби

Максим Нефьодов переміг у конкурсі на голову митної служби
Перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов переміг у конкурсі. Фото: Facebook

У конкурсі на посаду голови Державної митної служби переміг перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов.

До фінального етапу конкурсу крім нього пройшли проректор з навчальної роботи Університету митної справи та фінансів Євген Гармаш і керівник громадської організації Центр розвитку цифрової економіки, експерт Центру соціально-економічних досліджень CASE Україна Андрій Саварець, передає НВ.

Нефьодов у ході конкурсу набрав 16,97 бала. Гармаш не набрав достатньої кількості балів для рейтингового оцінювання. Саварець посів друге місце з 12,33 балами.

Конкурс проводила Комісія вищого корпусу державної служби.

В ході співбесіди Нефьодов відзначив, що одна з головних проблем митниці - корупція. Заявив, що втрати держбюджету оцінюються в сотні мільярдів гривень.

Іншими проблемами назвав непрофесіоналізм співробітників. Він пов'язаний з низьким рівнем оплати праці. На митниці зарплати починаються від 6 тис. грн. Існують проблеми з митною інфраструктурою. Через це на митниці постійно з'являються черги. Досі не налаштований обмін інформацією з митними службами інших країн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали зарплату керівників податкової та митної служб

"Побудова електронної митниці має бути одним із перших пріоритетів, кого б не обрали керівником. Треба визнати, вже певні кроки зроблені. Працює "єдине вікно" і майже 100% бізнесу оформляється через це вікно, але його функціонал, м'яко кажучи, далекий від того, щоб можна було сказати, що електронні сервіси на українській митниці займають якісь перші місця в світі", — сказав Нефьодов на співбесіді.

Схильних до корупції співробітників варто звільнити. Потрібно підвищувати зарплати митникам шляхом збільшення держфінансування або за рахунок донорських коштів. Варто пропонувати їм соціальний пакет, вважає Нефьодов.

6 березня Кабінет міністрів затвердив положення про реформування Державної фіскальної служби на податкову та митну служби. Вони будуть підзвітні Міністерству фінансів. Відповідна реформа закладена у тексті меморандуму МВФ із Україною.

Зараз ви читаєте новину «Максим Нефьодов переміг у конкурсі на голову митної служби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути