понеділок, 05 серпня 2013 15:45

Львівським будівельникам досі не виплатили гроші за Євро-2012

Львівським будівельникам досі не виплатили гроші за Євро-2012
"Донецька будівельна компанія" заборгувала 5 млн грн львівським будівельникам. Фото: stadion.lviv.ua

Восьми будівельним компаніям Львівської та Івано-Франківської областей досі не заплатили за роботи, виконані до Євро-2012 у Львівському аеропорту.

Боржником є "Донецька будівельна компанія". Сума боргу - 5 млн грн.

Підприємці об'єдналися та вимагають негайно віддати їм зароблене, інакше вдадуться до протестних акцій в міжнародному аеропорту "Львів" ім. Короля Данила. До яких саме, не уточнюють.

"Ми даємо місяць. Якщо з нами не розрахуються, з вересня ми почнемо діяти, - заявив керівник ПП "Прикарпатбудтранс" Іван Боднар. - Ми сподіваємося, що нас почують. Якщо не почує "Донецька будівельна компанія", може почує влада. Ми виконали свої зобов'язання чесно. Роботи в аеропорту тривали з серпня 2011 року по травень 2012 року. Доводилося працювати понаднормово і без вихідних".

Постачальники та виконавці надіслали листи з проханнями про допомогу до президента, прем'єр-міністра, Верховної Ради та Львівської облдержадміністрації.

"Ми втомилися нагадувати "Донецькій будівельній компанії" про потребу гасити борг, - йдеться у заяві представників підприємств. - Іде другий рік, як нам не повертають кошти. А ці гроші життєво необхідні нашим підприємствам для повноцінної діяльності. Крім того, це зарплати наших працівників, які позбавлені змоги утримувати свої сім'ї. Ми вчасно виконали всі свої зобов'язання. На жаль, попри сподівання і надані гарантійні листи, підрядник систематично порушує графік погашення заборгованості. Коли ми написали колективне звернення директору "Донецької будівельної компанії", справа дещо зрушилася з місця. Однак, на жаль, проплати були мінімальними і знову надовго зупинилися. Тепер ми апелюємо до влади, адже об'єкт будувався за державні кошти і ці проплати мали б здійснюватися першочергово".

Зараз ви читаєте новину «Львівським будівельникам досі не виплатили гроші за Євро-2012». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути