Ексклюзиви
середа, 14 березня 2018 13:36

Пільговикам даватимуть гроші на проїзд

Пільговикам даватимуть гроші на проїзд
Монетизація пільг - це заміна натуральних пільг грошовими компенсаціями, якими люди можуть розплачуватися за отримані послуги. Фото: Информатор Киев

Кабмін запровадив монетизацію пільг на проїзд усіма видами транспорту загального користування на міських, приміських та міжміських маршрутах.

Сьогодні, 14 березня, уряд ухвалив відповідне рішення. Розмір щомісячної виплати готівки затверджують обласні та Київська міська державна адміністрація. Їхню суму визначать множенням середньої вартості проїзду в громадському транспорті на 30 поїздок, інформує 112 ua.

Постанова набуває чинності протягом 2 місяців після ухвалення. Особи, які користуються декількома пільгами одразу, отримуватимуть готівкою найбільшу з них.

Розмір пільгових виплат не враховуватимуть при розрахунку загального доходу сім'ї для всіх видів соцдопомоги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повідомили, коли запрацює єдиний рахунок для сплати всіх податків

Для осіб, які мають право на пільги з оплати проїзду на міжміських маршрутах, розмір виплат збільшать на 20%.

Для осіб з інвалідністю 1-ї, 2-ї групи та дітей з інвалідністю, які навчаються у вищих навчальних закладах, закладах загальної середньої та професійної освіти, розмір виплати подвоюється.

Уряд розробляє програму монетизації субсидій для оплати комунальних послуг. З 1 січня 2018 року вона діятиме для постачальників послуг, ОСББ та жеків. Після того, як перевірять рівень доходів і складуть реєстр субсидіантів, зміни торкнуться населення. Українцям перераховуватимуть гроші на оплату комунальних на персональні соціальні картки. За словами міністра соціальної політики Андрія Реви, монетизація субсидій для населення має запрацювати з 1 січня 2019 року.

Зараз ви читаєте новину «Пільговикам даватимуть гроші на проїзд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути