Ексклюзиви
вівторок, 26 лютого 2013 11:44

Лавринович: Дані про корупціонерів не можна розголошувати - грішникам і так важко

Лавринович: Дані про корупціонерів не можна розголошувати - грішникам і так важко
Фото: zn.ua

Єдиний держреєстр осіб, які вчинили корупційні правопорушення, за правовою природою є базою персональних даних, тому підпадає під дію положень закону "Про захист персональних даних".

Про це заявив міністр юстиції Олександр Лавринович в інтерв'ю газеті "Урядовий кур'єр".

Як нагадав міністр, закон передбачає, що персональні дані є інформацією з обмеженим доступом.

"Але навіть якщо би такого закону не було, вважаю, що не можна ці дані розголошувати. Пам'ятаю ситуацію, коли я був народним депутатом України і виїжджав в округ. До мене прийшла бухгалтер однієї з державних районних адміністрацій і говорить: "На мене склали акт про корупцію за те, що я невчасно здала декларацію". А тепер уявіть, що відомості про неї вносять до реєстру, який стане відкритим, і все життя вона, її діти, онуки повинні будуть це морально переживати. Це мені трохи нагадує, як за радянських час були дошки, що називаються "Комсомольський прожектор". І там вивішували фотографії приблизно з таким написом: "Ганьба цим людям, вони охрестили дитину", - розповів Лавринович.

Міністр зазначив, що покарання для корупціонерів має бути адекватним.

"Людина, що скоїла корупційне правопорушення, зі своїм гріхом повинна не просто жити все життя, вона вже має багато обмежень. Якщо людина у цьому реєстрі, то вона ніколи не буде працювати на державній службі або в органах місцевого самоврядування. Адже дані з нього обов'язкові при спецперевірки, і ми їх постійно надаємо відповідним органам. Так він вже покараний на все життя", - підсумував Лавринович.

Зараз ви читаєте новину «Лавринович: Дані про корупціонерів не можна розголошувати - грішникам і так важко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути