Ексклюзиви
середа, 24 жовтня 2012 10:13

Курс гривні до долара знизиться на 10% до кінця 2012 року - Fitch

Курс гривні до долара знизиться на 10% до кінця 2012 року - Fitch
Згідно з базовим сценарієм Fitch прогнозує помірне зниження курсу гривні до долара США. Фото: businessdayonline.com

Fitch Ratings опублікувало новий спеціальний звіт, в якому зазначається, що український банківський сектор у високому ступені схильний до ризиків у разі помітної девальвації гривні або продовження уповільнення економіки.

Проте нині банківська система є дещо більш стійкою до негативних шоків, ніж в 2008 році, в результаті низки позитивних змін, що сталися з початку глобальної економічної кризи.

Згідно з базовим сценарієм Fitch прогнозує помірне зниження курсу гривні до долара США: на 10% до кінця 2012 року, а також прискорення зростання ВВП до 3,2% в 2013 році порівняно з 0,5% в 2012 році (5, 2% в 2011 році). Однак більш значна зміна валютного курсу залишається істотним ризиком, і такий розвиток ситуації, ймовірно, призведе до скорочення капіталу банків, подальшого ослаблення якості активів і посилення нестабільності депозитів. У разі тривалого ослаблення економічних показників, це також поступово призвело б до негативного впливу на якість активів і прибутковість банків.

Водночас, на думку агентства, банківська система країни є певною мірою більш стійкою до негативних макроекономічних тенденцій, ніж в 2008 році, за рахунок рекапіталізації сектора, яка проходила в останні чотири роки, більш зрілих кредитних портфелів і більш значного досвіду в період кризи і з урегулювання проблемних кредитів, а також більш низької частки валютного кредитування та суттєвого зменшення зовнішнього боргу, залученого від третіх сторін.

Зараз ви читаєте новину «Курс гривні до долара знизиться на 10% до кінця 2012 року - Fitch». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути