пʼятниця, 12 червня 2020 11:11

Курортний сезон не вдався: готелі майже не заповнені

Курортний сезон не вдався: готелі майже не заповнені
Оператори курортних готелів фіксують скорочення бронювань у середньому вдвічі на липень-серпень. Фото: pixabay.com

Оператори курортних готелів фіксують скорочення бронювань у середньому вдвічі на липень-серпень порівняно зі стандартними показниками для цього періоду, при цьому бронювання бізнес-готелів скоротилися на 90%.

"Якщо аналізувати високий сезон 2020 року, то в травні готелі практично не працювали, в червні є невеликий попит у розмірі 20-30% завантаження, липень-серпень як для цього року непогано бронюється, в цей час броні складають від 45 до 75%",- розповів агентству "Інтерфакс-Україна" операційний директор Reikartz Hotel Group Андрій Дема.

За його словами, в липні-серпні 2019 року завантаження курортних готелів мережі становило понад 80%. 2020 року завантаження на рівні минулого року може втримати збільшення внутрішнього туристичного потоку, вважає Дема.

Як повідомив засновник Ribas Hotels Group Артур Лупашко, курортні готелі мережі відкрилися на тиждень пізніше запланованого і завантаження на цей час становить 35-40%. При цьому на липень-серпень бронювання становлять лише 20-25%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У яких сферах заробляють найбільші гроші

"Глибина бронювань з кожним роком зменшується. Наприклад, в Одесі половина гостей бронює номери за день-два до заїзду", - зазначив він.

Ribas Hotels Group також фіксує нові бронювання від іноземних гостей і очікує на відновлення 50% бронювань в липні-серпні після відновлення авіасполучення з Туреччиною та Ізраїлем.

При цьому бронювання і завантаження бізнес-готелів залежать від ситуації в країні і термінів поновлення авіасполучення, пояснили агентству в Premier Hotels and Resorts.

"За наявних умов, за нашими оцінками, наші бізнес-готелі зможуть досягти 8-10% заповнюваності в червні. І липень, і серпень фактично починаються з "порожнього аркуша", 90% попередніх бронювань було анульовано в період карантину", - повідомив оператор.

При цьому в мережі очікують на збільшення попиту на одеські готелі в липні через перерозподіл турпотоків на користь внутрішнього.

Частка бронювань іноземними туристами не перевищує 10% у структурі продажів готелів Premiere, тоді як торік частка іноземних турпотоків у готелях 5 зірок становила 75-80%, у готелях 3 зірки – 40-55%, розповів оператор.

"Поступове оздоровлення структури попиту прямо залежатиме від поновлення транспортного сполучення і умов в'їзду іноземних гостей в нашу країну", - вважають в Premier Hotels and Resorts.

У Києві планують посилити карантинні заходи через велику кількість хворих на коронавірус. Таким чином можуть скасувати послаблення, запроваджені 23 травня. Про це заявив радник мера міста Володимир Бондаренко в ефірі одного з українських телеканалів.

Зараз ви читаєте новину «Курортний сезон не вдався: готелі майже не заповнені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути