пʼятниця, 14 квітня 2017 12:04

Курченко планує захопити ринок скрапленого газу в Україні - ЗМІ

Курченко планує захопити ринок скрапленого газу в Україні - ЗМІ
Єдиним постачальником російських зріджених вуглеводневих газів (ЗВГ) до України може стати бізнесмен-утікач Сергій Курченко. Фото: ipress.ua

Єдиним постачальником російських зріджених вуглеводневих газів (ЗВГ) в Україну може стати бізнесмен-утікач Сергій Курченко.

Очікується, що з травня експорт ЗВГ до України буде обмежений. Єдиним варіантом для російських виробників стане робота з трьома українськими трейдерами. Ці компанії афілійовані з Курченком, пише "КоммерсантЪ".

Як стало відомо "Ъ", 11 квітня заступник міністра енергетики Кирило Молодцов провів нараду з представниками нафтогазових компаній, основною темою якого стали поставки ЗВГ з РФ до України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко хотіла зірвати реформування ринку електроенергетики на догоду олігархам - Княжицький

За даними декількох джерел, знайомих з перебігом наради, чиновник попередив, що з 1 травня вивезення ЗВГ до України буде обмежене за рішенням Федеральної служби з технічного та експортного контролю (ФСТЕК). Однак нафтокомпаніям повідомили, що акредитацію ФСТЕК пройдуть три українські компанії, через які можна продовжувати роботу. Це "Ойл Трейдінг Груп" (бенефіціар, за українським реєстром, Вікторія Панаріна), ТОВ "Нафтопродукт Трейдинг" (належить гонконгській Silver Prime Іпс. Ltd) та ТОВ "Перспектива трейд груп" (власник - Світлана Глущенко). Представники структур були присутні на нараді.

На думку чотирьох співрозмовників видання, за всіма трьома компаніями стоять український бізнесмен Сергій Курченко і син Віктора Януковича Олександр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Нафтогазі схвалили відставку Ковалів

Джерела "Ъ" уточнюють, що представники компанії Сергія Курченка ВЕТЕК, яка контролювала майже всі поставки ЗВГ і нафтопродуктів в Україні до зміни влади 2014 року, також були присутні на зустрічі в Міненерго РФ.

Останнім часом імпорт ЗВГ до України йде зі збоями. 5 квітня РФ призупинила експорт ЗВГ до України, через кілька днів він частково відновився.

Бізнесмена Сергія Курченкя розшукують правоохоронні органи за організацію схем з ухилення від сплати податків під час імпорту до України нафтопродуктів. Під час подій Майдану 2014 року зник з України і переховується від слідства. Намагається взяти контроль над експортними поставками з Росії до України скрапленого газу.

Зараз ви читаєте новину «Курченко планує захопити ринок скрапленого газу в Україні - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути