Ексклюзиви
неділя, 20 вересня 2020 21:10

Купити квартиру: порадили, на що варто звертати увагу

Купити квартиру: порадили, на що варто звертати увагу
У забудовника повинен бути акт про право власності на ділянку, договір оренди, договір про право постійного користування ділянкою. Фото: pixabay.com

Перед тим, як купувати квартиру у житловому комплексі, потрібно перевірити усю дозвільну документацію забудовника. Йдеться про дозвіл на будівництво, документи на право користування земельною ділянкою, відповідність цільового призначення, наявність містобудівних умов і обмежень.

Якщо, наприклад, компанія не має дозволу на будівництво, то будь-які роботи на об'єкті будуть незаконними, пише "Мінфін".

Щоб отримати дозвіл, потрібно мати права на землю. Тому у забудовника повинен бути акт про право власності на ділянку, договір оренди, договір про право постійного користування ділянкою або договір суперфіції. Бувають випадки, коли компанія будує на земельних ділянках, які знаходяться в користуванні третіх осіб — партнерів. Такі взаємини також потрібно юридично оформлювати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порівняли ціни на квартири у містах України: де найдорожче

Щоб будинок під'єднали до комунікаційних мереж, потрібні технічні умови, видані профільними організаціями.

У відділі продажів важливо поцікавитися інфраструктурою, яку планує створити забудовник. Деякі компанії готові будувати дитячі садки та школи поблизу комплексу. На перших поверхах будинків приміщення здають під магазини, салони краси, медичні центри чи кафе. Закладають дитячі ігрові майданчики, алеї та місця для відпочинку.

У серпні вдалося найдешевше придбати столичну квартиру площею 30 м² на вул. Радченко у Солом'янському районі в новому будинку. Житло коштувало $25 тис.

Зараз ви читаєте новину «Купити квартиру: порадили, на що варто звертати увагу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути