субота, 16 травня 2020 21:10

Купити квартиру: як визначити, що забудовник надійний

Купити квартиру: як визначити, що забудовник надійний
Після запровадження карантину у передмісті стали більше цікавитися варіантами житла з терасами чи балконами. Фото: pixabay.com

Поки на ринку нерухомості покупці переважно придивляються до квартир, але не купують. В основному їх цікавить житло у передмісті Києва.

"Покупець переживає за свої гроші. Боїться кризи, заморожування будівництв, падіння доходів. Шанси продати квартири у передмісті є у забудовників, які підтвердили свою репутацію. У пріоритеті продумані концепції багатофункціональних еко-комплексів і "місто в місті". Вагомий аргумент при виборі покупця - тераси, власні подвір'я, балкони", – каже експерт з нерухомості Вікторія Берещак, пише 100realty.

Зріс попит на двокімнатні квартири площею 55-65 кв м з двома санвузлами, терасою і балконом. Як і раніше затребувані "однокімнатки" площею 35-45 кв м. Трикімнатні у передмісті Києва користуються найменшим попитом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Де у Києві найдешевші квартири

Водночас істотно ціни поки не змінилися. Є випадки, коли трохи зросли. У передмісті квадратний метр у середньому коштує 14 400 грн.

"Щоб підігріти інтерес до свого проєкту, забудовник вдається до демпінгу, суперакції з дисконтами. Робити він може це і тоді, коли банально немає грошей, щоб продовжувати будувати. Перевірити це можна, поспостерігавши за динамікою на майданчику за останні три місяці. Нормальний темп будівництва – 3-4 поверхи на місяць, допустимий в умовах гострої кризи – 1-2", - каже Берещак.

Унаслідок економічної кризи, яка ймовірно розпочнеться після карантину, квартири можуть подешевшати на 2-10%. На стільки у ціні зросла нерухомість протягом минулого року.

Зараз ви читаєте новину «Купити квартиру: як визначити, що забудовник надійний». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути