пʼятниця, 24 жовтня 2014 12:27

Кримські винороби хочуть втекти з півострова на материкову Україну

Кримські винороби хочуть втекти з півострова на материкову Україну
Фото: vkurse.ua

Кримські винороби бояться втратити український ринок. Великий виробник вина — торговий дім "Массандра" — буде розливати продукцію на материку.

Про це генеральний директор корпорації "Укрвинпром" Володимир Кучеренко розповів "Капіталу".

"Будемо завозити виноматеріал і розливати його на материковій частині. Підприємство працює в Криму в надзвичайно складних умовах", — підкреслив він.

Експерт наголосив, що "Массандра" — не перший кримський виробник, що бажає частину виробничого процесу перенести з півострова. Так, на "материку" вже розливається вино під ТМ "Коктебель", яка раніше була в оренді "Кримської горілчаної компанії". Влітку на материк переїхали вина під ТМ "Бахчисарай" — їх тепер розливають на потужностях "Одесавинпрому". Восени частково переніс виробництво в Херсонську область лідер ринку — компанія "Інкерман".

Точні терміни зміни місця виробництва експерт не вказав. Перенести його на материк для "Масандри" буде непросто. Потужності зараз можуть надати "Таврія" та "Одесавинпром".

"Для "Масандри" це буде дорогий проект. Адже їхня продукція — це спеціальні десертні вина, виробництво яких вимагає дорогого устаткування", — підкреслив директор асоціації "Виноградарі та винороби України" Сергій Михайлечко.

На його думку, нормальній роботі на материку "Масандри" може перешкодити пряме підпорядкування підприємства російським властям.

У березні російські окупанти націоналізували в Криму 131 компанію, в тому числі виноробні заводи "Магарач" і "Массандра", завод шампанських вин "Новий Світ" і багато інших.

Зараз ви читаєте новину «Кримські винороби хочуть втекти з півострова на материкову Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути