четвер, 21 березня 2013 15:29

Найбільшими акціонерами "АероСвіту" є компанії Пінчука - голова наглядової ради

Найбільшими акціонерами "АероСвіту" є компанії Пінчука - голова наглядової ради
"Генавіаінвест" і Hurst володіють сумарно 27,31% акцій ПрАТ "АероСвіт". Фото: investgazeta.net

Контрольовані українським бізнесменом Віктором Пінчуком компанії "Генавіаінвест" і Hurst володіють сумарно 27,31% акцій ПрАТ "АероСвіт" і за цим показником є ??найбільшими акціонерами.

Про це повідомив голова наглядової ради Григорій Гуртовий.

"При цьому пакет акцій 2,41% компанії Hurst є спірним. По ньому йде давній корпоративний спір, але формально він зареєстрований за цією компанією", - уточнив глава наглядової ради.

Гуртовий додав, що його компанії Finavia Cyprus належить 24,9%, а Фонду держмайна - 22,4%.

За його словами, решта 25,39% акцій - у більш дрібних акціонерів.

"Наскільки мені відомо, Ігорю Коломойському через його компанію "Тасма" належать 9,1% акцій "АероСвіту", - сказав глава наглядової ради.

Він зазначив, що претензії інвестиційно-консалтингової групи EastOne, що об'єднує активи Пінчука, з приводу відсторонення від управління "АероСвітом" не обгрунтовані.

"Вони не з'явилися на жодне із зібрань, яких скликалися десятки. Якщо є бажання брати участь в управлінні, завжди ласкаво просимо", - сказав Гуртовий.

Він уточнив також, що представники Пінчука, на відміну від представників держави, були відсутні і під час розгляду в кінці січня цього року складної фінансової ситуації, в яку потрапила компанія. Гуртовий додав, що йому досі не відома офіційна позиція EastOne на пропозицію наглядової ради залучити інвесторів для порятунку компанії, в тому числі шляхом проведення додаткової емісії акцій, хоча відповідні пропозиції були направлені всім акціонерам.

Водночас він підкреслив, що після припинення судом за позовом податкових органів справи про банкрутство "АероСвіту" і скасування мораторію на задоволення вимог кредиторів керівництву компанії вкрай важко або майже неможливо уявити акціонерам план санації, який міг би відновити її діяльність і вивести з кризи .

"Але, можливо, якщо всі акціонери займуть спільну позицію, то ситуацію вдасться змінити", - сказав Гуртовий.

Зараз ви читаєте новину «Найбільшими акціонерами "АероСвіту" є компанії Пінчука - голова наглядової ради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути