Ексклюзиви
четвер, 17 лютого 2011 20:00

КРУ знайшло у місцевих бюджетах порушення на 2,5 мільярди

КРУ знайшло у місцевих бюджетах порушення на 2,5 мільярди

У 2010 році Головне контрольно-ревізійне управління (КРУ) виявило порушень законодавства на загальну суму понад 2,421 млрд грн.

Про це повідомляє прес-служба уряду з посиланням на директора департаменту інспектування органів державної влади ГоловКРУ Ігоря Ніколу.

Кру провело ревізії бюджетів 10 областей: Вінницької, Волинської, Кіровоградської, Львівської, Луганської, Тернопільської, Хмельницької, Чернігівської, Івано-Франківської, Чернівецької та АР Крим. Територіальні підрозділи державної контрольно-ревізійної служби (ДКРС) провели 83 ревізії бюджетів районів і міст обласного значення та 1996 сільських, селищних і міських бюджетів. У цілому ж ревізіями були охоплені ресурси на суму понад 50 млрд грн.

Загальна сума порушень, що призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів, становить понад 900 млн грн. Це 37,2% від загальної суми виявлених порушень. Сума порушень, що не призвели до втрат - 1,5 млрд грн.

Ревізіями виявлено недоотримання ресурсів бюджету на загальну суму 160,7 млн грн. Найчастіше місцеві бюджети втрачали надходження від використання земельних ділянок та майна без укладення договорів оренди, заниження орендної плати і т.д.

Незаконних витрат фінансових і матеріальних ресурсів виявлено на загальну суму 85900 тисяч грн.

На 4 осіб складені протоколи про корупцію. За результатами ревізій КРУ в місті Києві - 2, КРУ в Донецькій і Тернопільській областях - по 1 особі.

За допущені порушення 1408 осіб притягнуто до адміністративної відповідальності, чотирьох - звільнено із займаних посад.

За матеріалами: РБК-Україна

Зараз ви читаєте новину «КРУ знайшло у місцевих бюджетах порушення на 2,5 мільярди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути