Ексклюзиви
субота, 29 квітня 2006 16:14

Кримська прокуратура повернула 6 млн грн державі

Після проведених органами прокуратури Криму перевірок дотримання законодавства про електроенергетику в 2006 році державі відшкодовано 6 мільйонів 147 тисяч гривень.

Як повідомили в прес-службі прокуратури АРК, в ході перевірок органами прокуратури автономії встановлені факти зловживання службовим положенням посадовцями підприємств паливно-енергетичного комплексу. Зокрема вони привласнювали кошти, отримані за комунальні послуги або виконані роботи з монтажу газопровідних ліній та були причетні до розкрадання майна підприємств ПЕК.

Прокуратурою були порушені кримінальні справи за зловживання при розрахунках за електроенергію. Зокрема, в Джанкойському і Роздольненському районах виявлені факти введення посадовцями районних електромереж розрахунків за електроенергію в натурпродуктами, повідомляє ЛІГА.

Встановлено також, що всупереч чинному законодавству посадовці Джанкойського РЕС зобов"язали споживачів укласти договори, згідно яким засоби за витрачену електроенергію перераховувалися на рахунок третіх осіб, а не районній електромережі.

По цих та інших фактах виявлених порушень законодавства в паливно-енергетичному комплексі органами прокуратури Криму цього року порушено 9 кримінальних справ. Також до відповідальності було притягнено 58 посадовців, пише ForUm.

Зараз ви читаєте новину «Кримська прокуратура повернула 6 млн грн державі ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути