вівторок, 06 лютого 2018 21:10

Кредити на утеплення житла даватимуть по-новому

Кредити на утеплення житла даватимуть по-новому
Залишки фінансування програми "теплих кредитів" витратять на комплексну термомодернізацію. Фото: daily.rbc.ua

Програмою "теплих кредитів" тепер зможуть користуватися лише об'єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ). Для мешканців окремих квартир у багатоповерхових будинках вона не діятиме.

"Постанова була розроблена для того, щоб окремі квартири не брали кредити на клаптикове утеплення. Програма теплих кредитів фактично закінчила своє існування. Залишки фінансування потрібно витратити на комплексну термомодернізацію. Тоді вона буде ефективною. Адже клаптикове утеплення не приносить тієї користі, на яку розраховує споживач", - розповіла Gazeta.ua Марія Яковлєва, член колегії Державного агентства з енергозбереження та енергоефективності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нові ціни на газ і земля у власності громади - що чекає на українців з 1 лютого

Цього року запрацює Фонд енергоефективності, який запропонує українцям більше програм енергозбереження.

"Фінансування таких програм буде більшим у 10 разів, ніж "теплих кредитів". Тому всім українцям раджу ретельно вивчити пропозиції Фонду і обов'язково скористатися", - додала експерт.

Програма "теплих кредитів" діяла з жовтня 2014 року. Держава компенсує громадянам від 35% до 70% коштів, витрачених на утеплення будинку або квартири. Якщо позичальником є фізична особа, яка отримує субсидію на оплату житлово-комунальних послуг, то розмір відшкодування становитиме 35%. Але не більше 12 тис. грн. Якщо в складі ОСББ є родини-отримувачі субсидії, таке ОСББ отримує відшкодування у середньозму розмірі - між 40% і 70% — залежно від кількості квартир-субсидіантів. Кредитують чотири банки – Ощадбанк, Укргазбанк, Приватбанк, Укрексімбанк.

Зараз ви читаєте новину «Кредити на утеплення житла даватимуть по-новому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути