четвер, 31 травня 2018 11:38

Конкурс нових членів НКРЕКП - хороший приклад, як потрібно відбирати людей в держоргани України - Карел Хірман

Конкурс нових членів НКРЕКП - хороший приклад, як потрібно відбирати людей в держоргани України - Карел Хірман
Експерт Стратегічної групи радників з підтримки реформ Карел Хірман вважає конкурс нових членів НКРЕКП хорошим прикладом того, як повинні проходити відбори людей в держоргани. Фото: НТЦ "Психея"

Конкурс нових членів НКРЕКУ - хороший приклад того, як повинні проходити відбори людей в усі державні органи України. Про це заявив експерт Стратегічної групи радників з підтримки реформ Карел Хірман.

"Я дуже позитивно оцінюю проведення конкурсу. Він пройшов відмінно, по-моєму. Це якраз приклад того, як повинні проходити взагалі конкурси і відбори людей в держоргани.. Дуже важливо, щоб регулятор почав працювати, і це дуже важливо для всього ринку і, в принципі, для всієї країни. Тому що те, що регулятор працював досі в обмеженій формі і те, що не було довіри до регулятора - це було великою проблемою. Зараз, я сподіваюся, ситуація покращиться і нові члени регулятора завоюють довіру всіх учасників на ринку", - сказав Хірман.

За його словами, всі члени конкурсної комісії на кожному етапі конкурсу діяли незалежно і професійно.

"Відбір пройшов відмінно. І тут потрібно подякувати конкурсній комісії, всім членам за те, що вони впоралися із завданням дуже добре і відстояли свою незалежність і професіоналізм", - додав експерт.

Нагадаємо, 30 травня президент Петро Порошенко призначив членами Національної комісії держрегулювання енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) Оксану Кривенко, Олену Антонову, Олександра Формагея, Дмитра Коваленка і Євгена Магльованого. Ще два члени НКРЕКП будуть призначені за підсумками другої "хвилі" конкурсу.

На думку більшості експертів, конкурс з відбору нових членів НКРЕКП пройшов прозоро і конкурентно.

НКРЕКП була створена 2014 року. Це незалежний державний колегіальний орган, метою діяльності якого є державне регулювання, моніторинг і контроль за діяльністю суб'єктів господарювання в сферах енергетики і комунальних послуг.

Зараз ви читаєте новину «Конкурс нових членів НКРЕКП - хороший приклад, як потрібно відбирати людей в держоргани України - Карел Хірман». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути