четвер, 22 березня 2018 23:13

Конгрес США підтримав збільшення фінансової допомоги Україні

Конгрес США підтримав збільшення фінансової допомоги Україні
США збільшать допомогу Україні. Фото: 112

Палата представників Конгресу США схвалила Консолідований закон про бюджетні асигнування на 2018 рік, розміром 620,700 мільйонів доларів.

Про це повідомляється на сторінці посольства України в США у Facebook.

Обсяг виділених коштів на 2018 рік перевищує відповідний минулорічний кошторис.

"Так, згідно із законопроектом Пентагону виділяється 200 млн дол. для надання військово-технічної допомоги Україні, що на 50 млн дол. більше за асигнування 2017 року", - йдеться у повідомленні.

Ці кошти спрямують на фінансування проектів американської підтримки ЗСУ. Серед них - підготовка військовослужбовців, надання військової техніки та спорядження, летальної зброї оборонного характеру, іншого оснащення і послуг військового призначення, логістичне забезпечення та розвідувальна підтримка збройних та безпекових сил України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США збільшать допомогу Україні

Крім того, Державний департамент та причетні до нього агентства виділять Києву 420,700 мільйонів доларів. Це на 10 мільйонів доларів більше за минулорічні видатки США.

"Збільшене фінансування спрямоване на посилення безпекової підтримки України за програмою "Міжнародне військове фінансування", - пояснюють у посольстві.

12 грудня 2017 року президент США Дональд Трамп підписав оборонний бюджет на 2018 фінансовий рік. Документ передбачає надання Україні 350 млн дол. оборонної допомоги, в тому числі санкціонує можливість передачі летального зброї.

Виділені кошти підуть на підготовку військових медиків і посилення боєздатності повітряних і військово-морських сил. Також вперше на законодавчому рівні пропонується надати Україні радіолокаційні засоби протиповітряної оборони і спостереження за надводною ситуацією, військово-морські протимінні засоби, кораблі прибережної дії і берегової охорони.

Зараз ви читаєте новину «Конгрес США підтримав збільшення фінансової допомоги Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути