середа, 23 січня 2013 11:15

"Компанія заборгувала мені понад $2 тисячі" – бортпровідниця "АероСвіту"
17

Фото: Фото: Анатолій БАБАК

"Зараз відбувається незаконна реорганізація, незаконні звільнення. Основна маса людей залишиться без роботи, – говорить у мікрофон президент профспілки ПАЛС ЦА України Вадим Рачительний на мітингу співробітників "АероСвіту"  перед адміністрацією президента. – Ми всі прекрасно знаємо, що нам довелося пережити у грудні – на початку січня. Із парку з 28 літаками здійснюють рейси лише два".

22 січня об 11.15 приблизно триста бортпровідників, авіатехніків і пілотів компанії "АероСвіт", а також представники "ДонбасАеро", "Дніпроавіа", АНТК "Антонова", київської "Укрзалізниці", метрополітену й медичні працівники, пікетують на Банковій.

"Сьогодні ми підготували для Президента України лист, розмір якого становить 105 аркушів. Одна третя цього листа складається з нашої переписки з прокуратурою. Вона фіксує щомісяця всі затримки по виплаті заробітної плати, всі порушення. Але жодної кримінальної справи, ніяких наслідків для керівництва "АероСвіту", для його власників немає", – кричить у мікрофон голова профспілки бортпровідників України Веніамін Тимошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новак розповів, для чого Коломойський міг навмисно розорити "АероСвіт"

"Ганьба! Ганьба!", – підтримують його мітингувальники.

Люди одягнені в салатові "манежки" з логотипом авіакомпанії на спині. У руках тримають профспілкові прапори, а також плакати з написами: "Хочу летать", "Верните нам небо", "Ні ПРИВАТному небу в Україні" та інші.

"Корумповані дії обласної прокуратури призвели до того, що ми зараз тут. Що сьогодні люди залишаться без роботи, бо хтось так вирішив. Одна людина вирішила зупинити всю країну і в усьому світі застрягли люди-пасажири. Причому вирішила за згодою влади, прокуратури", – продовжує голова профспілки.

Він зачитує 11 вимог до президента, серед яких збереження робочих місць, припинення штучного банкрутства авіакомпанії, її незаконної реорганізації й масового скорочення співробітників, а також погашення заборгованості по заробітній платі працівникам тощо.

"Учора ці боягузи, які називають себе адміністрацією авіакомпанії, вже намагалися вести з нами переговори з приводу відміни цієї акції, – бере знову слово Вадим Рачительний. – Просили слізно не проводити її, на що профспілки відповіли відмовою і тому ми тут".

Дві усміхнені дівчини позують перед камерами журналістів. У руках тримають розгорнений плакат із карикатурою, схожою на Ігоря Коломойського.

"Я не виконувала рейсів ще з 2 січня. Ми відмовляємося літати, тому що нам не платять добові. Вони мають приходити на нашу картку перед виконанням рейсу. Якщо в нас грошей на рахунку немає, то маємо право відмовитися від польоту", – каже бортпровідниця років 25-ти у темній куртці з сірим шаликом.

"А мені компанія заборгувала тільки добових 750 доларів, а ще є наліт і зарплата. Загалом десь виходить понад 2 тисячі доларів. Зараз шукаю нову роботу. Але, думаю, якщо на ринок вийде 600 бортпровідників, у яких особливої потреби зараз немає, то в цій галузі в Україні буде дуже важко знайти роботу", – жаліється Gazeta.ua Катерина Азарова, 26 років, працює бортпровідником 2 роки.

"Не рідня прем'єра, не подумайте, – коментує своє прізвище дівчина. – Якби була його родичкою, то тут би не стояла" (сміється).

Мітинг завершується о 12.00.

Зараз ви читаєте новину «"Компанія заборгувала мені понад $2 тисячі" – бортпровідниця "АероСвіту"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути