субота, 14 квітня 2018 22:51

Коломойський хоче відсудити собі Приватбанк

Коломойський хоче відсудити собі Приватбанк
Коломойський хоче Приватбанк. Фото: РБК

11 квітня Печерський райсуд м. Києва залишив без руху позовну заяву Ігоря Коломойського про визнання відсутнім у Міністерства фінансів права виконати дії, необхідні для здійснення зарахування акцій Ігоря Коломойського у Приватбанку на рахунок у цінних паперах Мінфіна в Укрексімбанку (справа №757/16196/18-ц).

Суд запропонував позивачу в 10-денний термін з дня отримання копії ухвали усунути недоліки позовної заяви. "Роз`яснити позивачеві, що відповідно до 185 ЦПК України у разі невиконання даної хвали суду позовна заява вважається неподаною та повертається позивачеві, що не позбавляє його права повторного звернення до суду з таким же позовом", - йдеться в ухвалі Печерського райсуду від 11.04.2018, повідомляє Finbalance.

В одній зі своїх позовних заяв Коломойський стверджував, що погодився на націоналізацію "виключно в інтересах клієнтів банку й лише після того, як державні чиновники переконали його в тому, що банку потрібне оздоровлення. Але через кілька місяців після націоналізації позивач виявив, що вона була: а) заздалегідь спланованою акцією; б) мала характер рейдерства; в) передбачала не тільки націоналізацію банку, а й наступну конфіскацію особистого майна акціонерів, посадових осіб банку, вкладників і клієнтів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ахметов збагатився, Порошенко збіднів - рейтинг багатіїв

23 грудня 2016 року був оприлюднений офіційний коментар Коломойського, в якому він дякував Кабміну за ухвалене рішення щодо націоналізації Приватбанку. При цьому бізнесмен підтверджував, що звертався до уряду з "пропозицією" щодо передачі банку державі.

Зараз ви читаєте новину «Коломойський хоче відсудити собі Приватбанк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути