Ексклюзиви
пʼятниця, 24 липня 2020 13:42

Кількість зарплат у конвертах може збільшитись

Кількість зарплат у конвертах може збільшитись
Збільшення "тіньового" сектору створить неконкурентні умови для сумлінних платників податків. Фото: pixabay.com

Податкове навантаження на оплату праці, ймовірно, зросте. Внаслідок цього може зменшитись кількість офіційно працевлаштованих, скоротяться витрати на оплату праці, а згодом - бюджетні доходи.

Цього року уряд планує підвищити розмір мінімальної зарплати до 5 тис. грн. Бюджет 2021-го розробляють з урахуванням мінімалки розміром 6-6,5 тис. грн.

Такі плани свідчать про збільшення податкового навантаження на оплату праці, що може тільки погіршити ситуацію, повідомляють у Європейській Бізнес Асоціації.

У разі підвищення мінімальної зарплати зросте максимальна величина бази нарахування єдиного соціального внеску. Це завдасть відчутного удару по платниках податків, які відкрито оплачують роботу своїх працівників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яку роботу найчастіше пропонують українцям

На думку спільноти ЄБА, через податковий тиск та за умов економічної кризи кількість зарплат у конвертах може зрости. Адже збільшення тіньового сектора створить неконкурентні умови для сумлінних платників податків, а у гіршому випадку на них посилять тиск державні органи.

"У разі збільшення мінімальної зарплати спільнота наполягатиме як мінімум на пропорційному зниженні максимальної величини бази нарахування ЄСВ, щоб не допустити збільшення навантаження на сумлінних платників", - кажуть у Асоціації.

З 1 вересня 2020-го мінімальна зарплата зросте до 5 тис. грн. Удруге виплати піднімуть у січні 2021-го. Мінімалка становитиме 6 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Кількість зарплат у конвертах може збільшитись». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути