субота, 23 грудня 2017 21:10

Коли з'явиться новий голова Нацбанку

Коли з'явиться новий голова Нацбанку
Новий голова Нацбанку повинен буде розібратися зі всіма справами, які залишить по собі Валерія Гонтарева. Фото: Слово и Дело

Нового голову Нацбанку цього року чекати не варто. Насправді, я не бачу того, хто дійсно міг би замінити Гонтареву, розповів Gazeta.ua економічний експерт Тарас Загородній.

Він зауважив, що існує декілька причин, щоб зволікати з обранням нового голови Нацбанку.

"Народний фронт не приховує бажання бачити власну людину на посаді голови НБУ. Говорили навіть про кандидатуру Арсенія Петровича, який має досвід керування Національним банком. Крім цього, пані Гонтарева не хоче відповідати зі звітом у парламенті. Питань до неї щодо стану банківської системи чимало", - каже Загородній.

Експерт гадає, що Яків Смолій і Володимир Лавренчук не мають особливого бажання ставати головами Нацбанку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На посаду Гонтаревої залишився один кандидат - нардеп

"По-перше, варто розібратися зі всім, що залишить по собі Валерія Гонтарева. По-друге, нарешті потрібно вирішити, що робити з ПриватБанком. Зараз він завалений позовами щодо рейдерської атаки, яка була здійснена не без допомоги Нацбанку", - наголосив він.

Тарас Загородній припустив, що чинного голову Нацбанку взагалі можуть не змінити.

"Очільниця МОЗ Уляна Супрун уже більше року не хоче приймати українське громадянство. В Україні не має міністра агрополітики, міністра інформації, голови рахункової палати. Не бачу причин, щоб когось турбувала ситуація у Національному банку. Хоча це ключова установа для економічного зростання України у нинішніх умовах", - підсумував він.

10 квітня Валерія Гонтарева оголосила про відставку. Рівно за місяць мала залишити пост голови Нацбанку, який обіймала з червня 2014 року. Однак, з 11 травня до 7 серпня Валерія Гонтарева перебувала в оплачуваній відпустці, за рахунок залишків щорічних відпусток, що накопичилися з 2014 року. По закінченню оплачуваної відпустки, голова Нацбанку з 8 серпня до 26 вересня відпочивала вже за власний рахунок. З 26 вересня продовжила відпустку до затвердження її відставки.

Зараз ви читаєте новину «Коли з'явиться новий голова Нацбанку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути