середа, 03 червня 2020 17:36

Коли іноземцям дозволять купувати українські землі

Коли іноземцям дозволять купувати українські землі
Іноземціям відкриють український ринок землі, коли вітчизняні фермери зможуть брати дешеві кредити на її купівлю. Фото: pixabay.com

Землі сільськогосподарського призначення в Україні іноземці зможуть купувати тільки після того, як вітчизняні фермери зможуть брати дешеві кредити для цієї мети.

"Правильно, щоб у всіх була можливість купувати землю. Це обов'язково буде після певних рішень. Ми не могли відкрити купівлю землі для всіх, включаючи іноземні компанії, тому що іноземні компанії мають зовсім інші кредитні умови. Треба спочатку зробити прийнятні кредитні умови для наших людей", - заявив президент Володимир Зеленський на зустрічі з представниками бізнесу в Хмельницькій області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні відзначатимуть День фермера

За його словами, українські фермери мають мати можливість брати кредити під 2%.

Водночас президент наголосив, що влада захищатиме договори довгострокової оренди землі іноземними компаніями, які давно на українському ринку.

Президент підписав закон про ринок землі в Україні 28 квітня. Документ передбачає поетапну земельну реформу. З 1 липня 2021-го купувати сільськогосподарські землі зможуть фізособи - громадяни України з обмеженням у 100 га. З 1 січня 2024-го об'єми зростуть до 10 тис. га, а купувати землі зможуть також юридичні особи. Забороняється продаж земель іноземцям, юрособам з іноземними акціонерами.

Зараз ви читаєте новину «Коли іноземцям дозволять купувати українські землі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути