четвер, 17 січня 2019 13:49

Киянам пояснили, чому за комуналку доведеться платити більше

Киянам пояснили, чому за комуналку доведеться платити більше
З 1 січня зросли тарифи на централізоване опалення та гарячу воду. Фото: unian.net

Київтеплоенерго переглянуло тарифи на послуги централізованого опалення та гарячого водопостачання.

Це пов'язано зі зростанням вартості газу для населення з листопада 2018-го. Адже понад 80% тарифу становлять витрати на природний газ, повідомило КП "Київтеплоенерго".

У вартості послуг 10,2% займає Фонд оплати праці. Через підвищення прожиткового мінімуму для працездатних осіб посадові оклади у компанії зросли на 4,3%.

Крім того, серед причин підвищення тарифів на опалення і гарячу воду було планове зростання електроенергії на 131% "ДТЕК Київські електромережі" з 1 січня 2019-го за постановою регулятора. Також підвищення тарифів Київводоканалу на поставку води на 25,2%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опублікували нові тарифи на гарячу воду і тепло

З 1 січня 2019-го тариф на централізоване опалення для мешканців столичних будинків із лічильниками становить 1654,41 грн за 1 Гкал із ПДВ. Це на 22% вище попереднього тарифу. Для будинків без лічильників тариф зріс до 38,5 грн за 1 кв. м на місяць.

Новий тариф на гаряче водопостачання для населення за наявності рушникосушки збільшився до 97,89 грн за "кубометр" із ПДВ, за її відсутності - 90,54 грн.

З 1 листопада 2018-го до 31 грудня 2019-го газ для мешканців столичних квартир, які обладнані відповідними лічильниками, коштуватиме 8,55 грн за 1 куб. м. ПАТ "Київгаз" опублікувало нові тарифи на газ для населення. Раніше 1 кубометр газу для квартир із лічильниками коштував 6,96 грн. Тепер доведеться платити 8,55 грн.

Зараз ви читаєте новину «Киянам пояснили, чому за комуналку доведеться платити більше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути