Ексклюзиви
четвер, 22 серпня 2013 12:19

Київська влада придумала, як зекономити по півмільйона на кожній школі

Київська влада придумала, як зекономити по півмільйона на кожній школі
Анатолій Голубченко заявив, що термостанція у школі заощаджує 500 тис. грн на рік. Фото: allday.in.ua

Встановлення термосанації в одній київській школі дозволяє зменшити витрати бюджетних коштів на оплату енергоносіїв до 550 тис. грн на рік.

Про це сьогодні журналістам повідомив перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Анатолій Голубченко.

"Скорочення енергоспоживання, підвищення ефективності використання енергії та впровадження її альтернативних джерел – це основні наші завдання у сфері модернізації інфраструктури. Для їхнього вирішення за розпорядженням голови КМДА Олександра Попова був розроблений і вже почав діяти "Міський енергетичний план до 2016 року", - цитує слова Голубченка прес-служба КМДА.

За його словами, реалізація пілотних проектів із термосанації дитсадка №573 та школи № 233 вже дала можливість цим установам економити більше 40% теплової енергії.

Він наголосив, що столична влада взялась підвищувати енергоефективність установ освіти, тому що саме в бюджетній сфері спостерігається значне перевищення затрат енергії.

"Цього року в рамках забезпечення енергетичної незалежності передбачається проведення в Києві термосанації 112 навчальних закладів, у тому числі 41 школи, 62 дитячих садів і 9 ПТУ. Запровадження енергозбереження, яке визначено як одне з першочергових завдань у програмі", - додав перший заступник голови КМДА.

Зараз ви читаєте новину «Київська влада придумала, як зекономити по півмільйона на кожній школі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути