Ексклюзиви
середа, 16 жовтня 2013 00:30

Київ не хоче участі Росії в модернізації ГТС України - Медведєв

Київ не хоче участі Росії в модернізації ГТС України - Медведєв
Фото: news2000.com.ua

Участь Росії в модернізації української газотранспортної системи Київ не цікавить. Таку думку після зустрічі з Миколою Азаровим висловив прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв.

"Це питання (модернізації ГТС) для нас цікаве, якщо воно цікаве нашим українським друзям. У мене таке відчуття, що їм це питання не цікаве більше, нашим українським партнерам, тому що ми кілька разів пропонували свої послуги з модернізації, і по можливих параметрів співробітництва, юридичним формам співробітництва, тим інвестиціям, які ми готові зробити, але, на жаль, ніяких рішень досягти не змогли", - заявив Медведєв.

"З чого я роблю висновок, що, напевно, це зараз не найголовніша тема для наших партнерів. Ну, зрештою, це ваша газотранспортна система. Ви і вирішуйте - чи бути їй сучасною або іржавіти", - сказав він.

Київ раніше неодноразово пропонував створити консорціум з управління української ГТС у тристоронньому форматі - за участю Європи і Росії. Пропускна здатність української ГТС становить 150 млрд кубометрів на рік, проте вона експлуатується лише на 60% потужності. Київ вважає, що модернізація української ГТС є економічно вигіднішою, ніж будівництво "Південного потоку".

Зараз ви читаєте новину «Київ не хоче участі Росії в модернізації ГТС України - Медведєв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути