вівторок, 27 серпня 2019 11:37

Картопля дешевшає: назвали причини

Картопля дешевшає: назвали причини
Цьогоріч картопля коштує у 2-2,5 рази дорожче, ніж торік. Фото: Depositphotos

Картопля дешевшає. У гурті коштує 7-9 грн/кг. Ціни у середньому впали на 25%.

"Наприкінці минулого тижня зниження ціни відбувалось переважно за рахунок збільшення імпорту картоплі із Білорусі. Від початку цього тенденція до зниження ціни суттєво посилилась через збільшення пропозиції вітчизняної картоплі. Пізні сорти збирають у всіх регіонах", - каже експерт плодоовочевого ринку Тетяна Гетьман, передає "Інфо-Шувар".

Від початку літа картопля коштувала рекордно дорого - у 2-2,5 рази більше, ніж в аналогічний період торік. Поки ціни залишаються високими. Вони можуть знизитися ще.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Цибуля дешевшатиме до нового року

"Імпортерам і українським виробникам доводиться конкурувати на ринку ще й з картоплею від населення. Приватні домогосподарства теж вирішили заробити на високих цінах",- додає Гетьман.

У Польщі ціни удвічі вищі, ніж торік. Картопля подорожчала через екстремальні погодні умови наприкінці весни та на початку літа.

Торік картоплю продавали по 3,5-4,5 грн/кг. Ціни почали падати наприкінці серпня. Найдешевше картопля коштувала у жовтні - 2,5-3,5 грн/кг. Із другої половини листопада картопля почала знову дорожчати. Найдорожче - 10-12 грн/кг, коштувала на початку травня 2019-го.

Зараз ви читаєте новину «Картопля дешевшає: назвали причини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути