В Україні з 23 по 29 березня продажі закладів громадського харчування впали в середньому на 73%.
Скоротилися заробітки не тільки столичних закладів. Збитків зазнав бізнес у найбільших обласних центрах. Наприклад, у Львові показники упали на 78%. У Харкові - на 73%, Дніпрі - 65%, Одесі - 60%, передає Опендатабот.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що українці найчастіше купували першого місяця карантину
Торік в Україні було приблизно 50 тисяч закладів громадського харчування. Більшість не змогли швидко перелаштуватися на доставку або організувати продаж на винос.
За два тижні карантину закрилися 2500 закладів. Без роботи залишилися понад 160 тисяч людей.
Через карантин зріс попит на сфери, що пропонують дистанційні послуги. Українці частіше стали замовляти доставку товарів і продуктів додому. Щоб не втратити заробітків, деякі заклади громадського харчування пропонують цю послугу безкоштовно.
Коментарі