Ексклюзиви
понеділок, 15 січня 2018 11:31

Якій валюті українці довіряють найбільше

Якій валюті українці довіряють найбільше
Порівняно з жителями заходу і півдня України, жителів сходу менше цікавить курс гривні до долара. Фото: linkedin.com

Станом на кінець грудня 2017 року кожен другий українець стежив за курсовими коливаннями на валютному ринку. Водночас, 44% опитаних не цікавилися курсом валют.

Більшість опитаних віком від 18 до 50 років цікавиться курсовими змінами на валютному ринку. Серед "п'ятидесятирічних" цікавиться і не цікавиться курсом валют приблизно однакова кількість опитаних. Не надто переймаються курсом валют ті, "кому за 60". Кількість зацікавлених курсовими коливаннями вдвічі менша, ніж тих, хто не слідкує за курсом валют, пише finance.ua.

У містах більшість опитаних цікавиться курсом валют. У сільській місцевості приблизно однакова кількість як тих, хто цікавиться, так і тих, хто не цікавиться курсовими коливаннями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україну щодня завозять літак доларів

Порівняно з жителями заходу і півдня України, жителів сходу менше цікавить курс гривні до долара.

Найбільшою довірою серед валют в українців користується долар США. На думку 43% опитаних українців, у цій валюті найвигідніше зберігати гроші. Далі з великим відставанням слідують євро — 15%, і гривня - 8%. Біткойн як найнадійнішу валюту визнали 2% українців.

На понеділок, 15 січня, долар США здорожчав на 9 копійок. Зараз його курс становить 28,53 грн. Історичний антирекорд гривня встановила майже 3 роки тому. 26 лютого 2015-го в офіційних курсах НБУ долар США сягнув 30,01 грн. Євро додав 45 копійок. Тепер коштує 34,63 грн. Це - новий історичний антирекорд гривні. Попередній був встановлений 12 січня 2018 року - 34,18 грн.

Зараз ви читаєте новину «Якій валюті українці довіряють найбільше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути