неділя, 16 травня 2021 21:10

Яке житло найбільше подорожчало за рік

Яке житло найбільше подорожчало за рік
Подешевшала нерухомість великої площі. Фото: pixabay.com

У травні середня вартість 1 кв. м. житла у Києві становить $1308. Це на 7,3% більше, ніж було торік.

Найбільше за рік в столиці подорожчали квартири-студії — додали в середньому 21% до вартості. На другому місці однокімнатні помешкання — плюс 15,3%. Гостинки додали 4,7%, 2-кімнатні роздільні — 6,3%. Натомість такі ж помешкання з суміжними кімнатами здорожчали на 0,5%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як змінились ціни на оренду квартир - огляд

Подешевшала нерухомість великої площі. Наприклад, ціна на пентхауси впала за 12 місяців на 38,2%. Вартість чотирикімнатних роздільних квартир зменшилась на 20,1%. А трикімнатні квартири навпаки подорожчали — від 2,2 до 13,9%, залежно від того роздільні чи суміжні кімнати, за інформацією Domik.ua.

Серед основних причин подорожчання називають: збільшення грошової маси у населення; низькі відсоткові ставки за депозитами, через що інвестори надають перевагу вкладенням у нерухомість; очікування запуску ринку землі та залучення нових грошей в сектор нерухомості.

Протягом квітня в Києві купили нерухомості на $28,4 млн. Це на 13,5% менше, ніж було в березні 2021 року. Найдоступнішим об'єктом стала 1-кімнатна квартира площею 32 кв. м на вул. Березняківській (Дніпровський р-н). За неї заплатили $37 тис.

Зараз ви читаєте новину «Яке житло найбільше подорожчало за рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути