четвер, 29 липня 2021 21:10

Яких працівників найбільше потребують роботодавці

Яких працівників найбільше потребують роботодавці
В Україні зріс попит на працівників робітничих професій. Фото: pexels.com

Останні роки зріс попит на робітничі професії. Активно роботу пропонують у сферах торгівлі та логістики, харчової промисловості, сільського господарства, промисловості та сфери догляду.

Зараз найбільший попит на працівників у сфері роздрібної торгівлі. За перше півріччя 2021 року роботодавці опублікували понад 46 тис. таких вакансій. У середньому пропонують 10 тис. грн зарплати. Найактивніше спеціалістів шукають у Київській, Одеській та Дніпропетровській областях, повідомляє OLX Робота.

У сфері транспорту та логістики цьогоріч шукали 35 тис. працівників. У середньому роботодавці готові платити 15,5 тис. грн. Крім того, у перше півріччя 2021 року у Київській області шукали спеціалістів у сферах виробництва, сільського господарства та домашнього персоналу.

Однією з найоплачуваніших робітничих професій цьогоріч стали фасадники. Їм у середньому пропонують 30 тис. грн зарплати. Пакувальникам готові платити 28 тис. грн, каменярам — 27,5 тис. грн, сортувальникам — 26 тис. грн. Штукатури мають можливість заробляти 25 тис. грн, плиточники — 22,5 тис. грн. Начальнику на будівельній ділянці готові платити 22,5 тис. грн. Стільки ж можуть заробляти комбайнери.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зарплати українців зросли на чверть

Студенти без досвіду у середньому можуть заробляти 11,2 тис. грн на місяць.

"Через високу конкуренцію абітурієнтам потрібно уже задумуватися про свою спеціалізацію для майбутньої роботи. Адже за попереднім опитуванням, 78% молоді не працюють за освітою, а опановують новий фах. За нашою аналітикою, кількість вакансій для робітничих спеціалістів збільшилася майже на 14% порівняно з минулим роком. А з розвитком підприємств потреба у таких спеціалістах буде зростати далі", — розповіла керівниця напрямку OLX Робота Марія Абдулліна.

Роботи не мають близько 1,6 млн українців. За даними Державної служби статистики, у четвертому кварталі 2020 року показник безробіття серед людей працездатного віку становив 10,1%. Українці вирішують проблему з працевлаштуванням переважно самостійно. Їдуть на заробітки за кордон, незважаючи на карантин і складнощі, які виникають під час перетину кордону.

Зараз ви читаєте новину «Яких працівників найбільше потребують роботодавці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути