Ексклюзиви
середа, 22 листопада 2017 21:10

Які продукти подорожчають перед Новим роком

Які продукти подорожчають перед Новим роком
Вартість продуктів може рости через негоду та снігові перемети, коли виникають проблеми з логістикою. Фото: zmi.ck.ua

Разючих змін на цінниках перед Новим роком чекати не варто. Вартість продуктів може рости через негоду та снігові перемети, коли виникають проблеми з логістикою.

Ціна на курятину залишиться стабільною. Крім того, в Україні вона і так дорожча, ніж у Литві чи Польщі. Перед святами трішки здорожчає свинина, повідомляє tsn.ua.

"Очікується, що свинина на традиційних сільськогосподарських ринках подорожчає на 3-4%. Ціна на яловичину за останній місяць практично стабілізувалася, хоча весь рік вона зростала. Безпосередньо в передноворічні дні не варто боятися якогось серйозного зростання цін", - прогнозує економіст Олег Пендзин.

Щоправда, очікується здорожчання на 5 % червоної ікри та шпротів. Вартість цитрусових повинна утриматися у нинішніх цінових рамках.

"Закупівельна ціна цього року на 30% менша, ніж торік. Тому, за великим рахунком, ціни на цитрусові будуть стабільними. У великих супермаркетах цитрусові коштуватимуть дешевше, ніж минулого року", - додає Пендзин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українка розповіла, за чим вигідно їздити до Польщі перед святами

Традиційно передноворічні пікові закупки розпочинаються за день-два до свята. Однак експерт радить вже зараз моніторити передноворічні знижки, які регулярно влаштовують великі супермаркети.

У листопаді спостерігалося зростання цін на 17 найменувань товарів із 23, що підлягають державному моніторингу. Так, усупереч світовим тенденціям на 1,5 грн зросла ціна на вершкове масло. Додали у ціні від 20 до 30 коп. за 1 кг чи л. молочні вироби, м'ясо та соняшникова олія.

До топ-3 найбільших подорожчань у регіонах відносять свинину на Чернігівщині – 6,5 грн на 1 кг. 2-гу позицію займає вершкове масло у Київській області – майже 6 грн, 3-тю - куряча тушка на Житомирщині – 3,1 грн.

Зараз ви читаєте новину «Які продукти подорожчають перед Новим роком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути