четвер, 03 грудня 2020 21:10

Як зменшити рахунки за газ

Як зменшити рахунки за газ
Перш ніж обрати постачальника, експертка радить перевірити історію компанії. Фото: unsplash

Процедура зміни постачальника газу в Україні спростилася в рази. Однак, не все ідеально, розповіла Gazeta.ua координаторка енергопрограм громадянської мережі "Опора" Тетяна Бойко.

"Газзбути публікують ЕІС-коди таким чином, що їй майже не реально прочитати - вертикально по лінії розриву. Споживачам, які змінили постачальника, почали приходити рахунки від попереднього з "температурними коефіцієнтами" з 2015 року. Потім з'ясувалося, що вказані суми носять рекомендаційний характер", - каже Тетяна Бойко.

З її слів, на ринку газу зараз працює понад 50 постачальників.

"Найнижчий тариф грудня - 5,95 грн за кубометр, пропонує компанія Megawatt. Загалом, ціни постачальників коливаються від 5,95 грн до 9,05 грн за кубометр. Одні з найвищих у грудні - у низки регіональних газзбутів, афілійованих з облгазами, які постачають газ більшості споживачів у відповідних регіонах. Їхні пропозиції коливаються від 8,81 до 8,96 грн за кубометр. Але найвищу ціну в грудні - 9,05 грн за кубометр - оприлюднила ТОВ "Львівенергозбут"", - пояснює координаторка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як зекономити на оплаті газу: що пропонують постачальники

Перш ніж обрати постачальника, експертка радить перевірити історію компанії.

"Я би рекомендувала звертати увагу і на ціну, і на історію компанії. Як мінімум, варто через інтернет перевірити інформацію про неї, почитати відгуки. Річний тариф буде вигідним споживачам, що використовують природний газ для опалення будинку", - додала Бойко.

Тарифи на послуги розподілу природного газу підвищать наступного року. Зокрема тариф "Київоблгазу" зросте з 0,81 грн до 1,55 грн за кубометр, без ПДВ, "Київгазу" - з 0,28 грн до 0,32 грн, "Одесагазу" - з 0,79 грн до 0,89 грн, "Полтавагазу" - з 1,09 грн до 2,07 грн, "Херсонгазу" - з 0,94 грн до 1,8 грн, "Луганськгазу" - з 0,92 грн до 1,13 грн за кубометр.

Зараз ви читаєте новину «Як зменшити рахунки за газ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути