четвер, 05 липня 2018 21:10

Як отримати підвищення на роботі

Часто працівники вважають, що заслуговують на підвищення по службі. Однак бояться поговорити про це з роботодавцем. У результаті звільняються і шукають нове місце роботи.

Щоб запитати керівництво про підвищення і врешті отримати його, потрібно заздалегідь продумати розмову. Проаналізувати, які аргументи на свою користь можна навести, пише HeadHunter.

Автор: hh.ua
  Розмова з керівництвом про підвищення по службі не має співпасти з приїздом партнерів, інвесторів чи перевіркою контролюючих органів.
Розмова з керівництвом про підвищення по службі не має співпасти з приїздом партнерів, інвесторів чи перевіркою контролюючих органів.

Підвищіть свою активність і значимість

Покажіть позитивний результат у роботі. Це буде одним із аргументів "чому вас потрібно підвищити". Не варто нагадувати роботодавцю, скільки років ви працюєте. Для керівництва ваш професіоналізм важливіший, ніж вислуга років. Крім того, заручіться підтримкою колег.

Дочекайтеся слушного моменту

Керівництво повинно мати достатньо часу, щоб вислухати вас. Крім того, ваша розмова не має співпасти з приїздом партнерів, інвесторів чи перевіркою контролюючих органів. Важливо, щоб начальник перебував в гарному настрої. Найкращий час для цього - після вдалого закінчення важливого проекту.

Продумайте структуру переговорів

Перед розмовою з керівництво сформулюйте мету бесіди. Щоб могли чітко пояснити, чого хочете. Після цього можна переходити до аргументів на користь підвищення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рекрутери розповіли, як досягти успіхів на роботі

Контролюйте емоції

Розмова про підвищення — це бізнес-бесіда. Ні в якому разі не згадуйте минулі випадки несправедливого ставлення до вас. Уникайте фраз "Іванов прийшов на рік пізніше мене, а вже начальник". Не варто використовувати як аргумент свою заяву на звільнення. Керівництво може підписати її.

Не розраховуйте на миттєвий ефект

Роботодавець може взяти час на обдумування. Не тисніть на нього. Уточніть термін повторної зустрічі. Звісно, після розмови можете отримати негативну відповідь. Тоді докладіть зусиль і покажіть гарний результат в роботі. Щоб керівництво змінило власне рішення.

Психологи встановили, що в середньому по світу $95 тис. на рік дозволять людині бути задоволеною життям. Це близько 2,5 млн грн на рік чи 210 тис. у місяць. Вчені вважають, що для емоційної рівноваги достатньо $60 тис. на рік. Водночас середня місячна зарплата в Україні становить 8 777 грн. Це у 15 разів менше рівня "емоційного комфорту" чи майже в 24 рази нижче "рівня щастя".

Зараз ви читаєте новину «Як отримати підвищення на роботі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути