Ексклюзиви
пʼятниця, 06 квітня 2018 21:10

Як відрізняється вартість товарів в Україні та Польщі

Як відрізняється вартість товарів в Україні та Польщі
В Україні овочі дорожчі, ніж в країнах Східної Європи. Фото: Уніан

На початок минулого року всі соціальні продукти в Україні коштували дешевше, ніж у Польщі. До середини року значна їх частина зрівнялася в ціні. На кінець 2017-го деякі соціальні продукти в Україні продавали дорожче, ніж в сусідній країні, розповів Gazeta.ua директор асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

З січня 2018 року в Україні стрімко подорожчали овочі.

"Коли я прогнозував ціни 2018 року, то казав, що перш за все дорожчатимуть овочі, м'ясо і хліб. Так і відбулося. Зараз в Україні овочі дорожчі, ніж в країнах Східної Європи", - каже експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "До нас хлинув фальсифікат" - експерт про закордонні продукти

За його словами, поляки та українці купують різне за якістю м'ясо. Вітчизняне містить антибіотики. Відповідно його продають дешевше. Водночас, хліб та борошно в Польщі дорожчі на 20-25%.

"Ніколи не побачиш поляка, який купує яйця поштучно і несе їх у целофановому кульку. У Польщі більш популярні в картонній упаковці. А це плюс 20-30% до ціни продукту. Українці переважно купують яйця поштучно, так дешевше", - підсумував Дорошенко.

За результатами дослідження компанії GfK, продукти у Польщі вийшли дорожчими, ніж в Україні. На думку Олексія Дорошенка, їх не можна назвати хибними, бо не має даних по методології дослідження. Не відомо, коли і на яких точках продажу порівнювали вартість товарів. Через це різниця в ціні на одну і ту ж продукцію може складати близько 15-20%.

Зараз ви читаєте новину «Як відрізняється вартість товарів в Україні та Польщі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути