понеділок, 16 березня 2020 14:55

Як нарахують зарплату вчителям під час карантину

Як нарахують зарплату вчителям під час карантину
Вчителям нарахують повний розмір зарплати за час карантину pon.org.ua

На час карантину в школах вчителі продовжуватимуть отримати заробітну плату. Про це під час Погоджувальної ради заявив голова Комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак.

"Навчальні заклади закриті на карантин. На час карантину за вчителями зберігається заробітна плата. І навчальним закладам рекомендовано перейти на дистанційне навчання", - сказав Бабак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Долар продовжить зростати: експерт назвав несподівану причину

У Міністерстві юстиції повідомили, що трудове законодавство передбачає право працівника піти у відпустку за свій рахунок на стільки часу, скільки триває карантин. У відомстві пояснили, що відпустка без збереження зарплати надається в обов'язковому порядку матері або іншій відповідній особі, яка доглядає за дитиною віком до 14 років. Неоплачувану відпустку можуть отримати: мати, батько, бабуся, дідусь, інші родичі, які доглядають за дитиною.

У Нацбанку заявили, що наявних зараз $26,6 млрд резервів недостатньо, щоб самостійного протистояти фінансовій кризі. У відомстві також наголосили, що нинішня ситуація співрозмірна кризі 2008 року. Про це написав голова ради НБУ Богдан Данилишин у Facebook.

Зараз ви читаєте новину «Як нарахують зарплату вчителям під час карантину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути