Ексклюзиви
понеділок, 16 березня 2020 14:06

Долар продовжить зростати: експерт назвав несподівану причину

Долар продовжить зростати: експерт назвав несподівану причину
Долар на міжбанку може торгуватися через тиждень поблизу 26,7 грн, а готівковий долар у банках може торгуватися близько 26,6/26,9 грн repost.uz

Цього тижня очікується зростання курсу долара до гривні. Долар на міжбанку може торгуватися через тиждень поблизу 26,7 грн, а готівковий долар у банках може торгуватися близько 26,6/26,9 грн. Про це повідомляє аналітик "Альпарі" Вадим Іосуб.

За минулий тиждень курс долара до гривні значно зріс на всіх сегментах валютного ринку на 5,4-8,3%. З минулого понеділка офіційний курс долара США, за курсом НБУ, зріс з 24,74 грн до 26,09 грн (+5,4%).

Попит / Пропозиція долара на міжбанку, за даними компанії "Укрділінг", за цей же час зросли з 24,98/25,01 до 26,44/26,47 (+5,8%). Середні курси покупки / продажі готівкового долара в банках за тиждень зросли з 24,66/25,00 до 26,31/27,08 (+6,7%/+8,3%). При цьому маржа між середнім продажем і середньою купівлею розширилась з 1,4% до 3,0% за рахунок більш швидкого зростання курсу продажу у порівнянні з покупкою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Золотий час: назвали галузь, яка найбільше виграла від карантину

"Основна причина падіння гривні залишається колишньою-світовою. Фінансова криза, викликана пандемією коронавірусу, оголошенням у багатьох країнах НП і закриттям кордонів. Поведінка гривні мало відрізняється від поведінки переважної більшості валют країн, що розвиваються з переважно сировинним експортом. Масла у вогонь паніки підлила ФРС США, знизивши в неділю ввечері процентну ставку до нуля. По ідеї цей захід мав би підтримати ринки, проте за фактом тільки додав паніки", - каже експерт.

Інвесторів насторожила екстреність чергових-позачергових дій американського регулятора, а так само те, що знизивши ставку до нуля, ФРС залишилася "без патронів", практично без можливості щось ще зробити для підтримки економіки.

Національний банк України на 16 березня встановив курс долара на рівні 26,08 грн. Це на 23 коп. більше, як було перед вихідними.

Зараз ви читаєте новину «Долар продовжить зростати: експерт назвав несподівану причину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути