середа, 24 травня 2017 23:20

Кабмін планує реструктуризувати 229 млрд гривень держборга

Кабмін планує реструктуризувати 229 млрд гривень держборга
Уряд реструктуризує держборг. Фото: Sq.com.ua

Кабінет міністрів України схвалив випуск облігацій внутрішньої державної позики на суму 229 мільярдів гривень з погашенням 2025-2047 роках для їх обміну на облігації, які випустили раніше з терміном погашення в 2017-2030 роках номінальною вартістю 221,6 млрд гривень і невиплаченими купонним доходом по ним на 7 млрд.

Відповідну постанову було прийнято на засіданні уряду. Згідно з проектом постанови, яку було прийнято без обговорення і правок, річна процентна ставка по нових облігаціях становитиме рівень інфляції за останні 12 місяців плюс 1,5 процентного пункту, - повідомляє УНІАН.

При цьому у разі дефляції річна процентна ставка становитиме 1,5%. Сумарно портфель ОВДП Національного банку становить 380 млрд гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гройсман пропонує виразити недовіру до уряду

Раніше глава НБУ Валерія Гонтарева заявляла, що прибуток Національного банку України за 2017 рік, що підлягає перерахуванню в державний бюджет в 2018 році, буде залежати від реструкрутизації облігацій внутрішньої держпозики (ОВДП) у портфелі регулятора.

Зараз ви читаєте новину «Кабмін планує реструктуризувати 229 млрд гривень держборга». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути