пʼятниця, 21 серпня 2020 17:37

Кабмін назвав підвищення мінімалки до 5 тис. грн непомітним

Кабмін назвав підвищення мінімалки до 5 тис. грн непомітним
Мінімалку підвищують, щоб розігріти економіку. Фото: pixabay.com

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль сказав, що цьогорічне підняття мінімальної зарплати з 4723 грн до 5 тис. грн буде майже непомітним для людей і економіки.

З його слів, мінімалку підвищують, щоб розігріти економіку, підвищити споживчий попит і уникнути економічної кризи.

"Перший крок у цьому напрямку – допомога пенсіонерам. Ми проіндексували пенсії, зробили відповідні доплати. Це важлива складова соціальної підтримки людей з боку держави, і ефективний механізм лагідного стимулювання споживчого попиту", - пояснює Шмигаль в інтерв'ю "Укрінформу".

Прем'єр-міністр каже, що підвищення мінімалки виведе в офіційну площину більшу суму фонду оплати праці в Україні в цілому. Збільшення виплат підтримає людей із малою заробітною платою в бюджетній сфері.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як зміняться пенсії після підвищення мінімалки

"З огляду на наше відставання в цьому питанні від Європи, у нас великий потенціал для підняття мінімальної заробітної плати. І ті кроки, які робимо, цілком виправдані, рішення обґрунтовані та прораховані", - каже Шмигаль.

Мінімальну зарплату 6 тис. грн люди отримають наприкінці січня – на початку лютого наступного року.

"Ми таким чином частково простимулюємо сезонне післяноворічне падіння споживчого попиту в цей період. Подальше підвищення заплановане на липень – це середина відпускного сезону, коли ділове життя в країні завмирає. В обох випадках економіка не отримає надмірного інфляційного тиску", - запевняє прем'єр-міністр.

Раніше Кабмін затвердив графік, згідно з яким мінімалка має зрости з 1 вересня до 5 тис. грн, з 1 січня 2021 року - до 6 тис. грн, з 1 липня 2021 року - до 6500 грн.

Зараз ви читаєте новину «Кабмін назвав підвищення мінімалки до 5 тис. грн непомітним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути