середа, 08 травня 2019 03:01

JP Morgan: Україна не отримає транш МВФ в цьому році

JP Morgan: Україна не отримає транш МВФ в цьому році
Україна може не отримати в цьому році транш МВФ. Фото: ТСН

Один з найбільших банків у світі, американський JP Morgan, прогнозує, що до кінця 2019 року Україні не вдасться отримати новий транш Міжнародного валютного фонду в межах кредитної програми stand-by.

"Ми не очікуємо виплат від МВФ цього року через популістичний підхід, невиконання умов програми та рішення уряду "лібералізувати" ціни на газ лише у бік зниження, одночасно вводячи обмеження для їхнього підвищення", — йдеться в огляді ринків країн, що розвиваються, який підготував банк, передає "Інтерфакс-Україна".

Чинна нині програма співпраці між МВФ та Україною розрахована на 14 місяців та закінчується у лютому 2020 року. Нею було передбачено виділення Україні трьох траншів: перший Україна отримала у грудні 2018 року, решту два має отримати у травні та листопаді 2019 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Держборг скоротився: скільки ще потрібно повернути

JP Morgan — один з чотирьох найбільших банків США. Банк спеціалізується на інвестиціях, зокрема купує активи країн, що розвиваються, зокрема боргові цінні папери України.

Зараз ви читаєте новину «JP Morgan: Україна не отримає транш МВФ в цьому році». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути